Szójaszósz édes Kikkoman 250 ml. Származási ország Japán.
A hagyományos japán szójaszósz természetes főzési eljárással készül négy összetevőből, szójából, búzából, vízből és sóból. Ezt az édes változatot elsősorban rizs ízesítésére használják húsok pácolásához, salátákhoz, yakitori-hoz stb.
A szójaszósz egy sötétbarna, sós ízű szósz. Főként ázsiai ételek ízesítésére és a sushi tálalásánál használják. Olyan szójababból készül, amelyet egy speciális nemes penész segítségével erjesztettek (erjesztettek). A szójaszósz nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, ezért segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket. Csak a jó minőségű szójaszószok előnyösek az egészségre. Nem szabad túlzásba vinni a szójaszószt, mivel nagyon sós, és elnyomhatja a többi összetevő ízét. Emellett azt javasoljuk, hogy csak azután sózzuk meg, miután megkóstoltuk, mert előfordulhat, hogy a szójaszósznak köszönhetően nem kell több sót adnunk az ételhez. Kóstolás nélkül pedig egyszerűen túlsózhatja az ételt.
2164,16 Ft
1803,47 Ft ÁFA nélkül