Ez a termék alkalmas lehet az Ön vényköteles készítményére: Udon tészta csirkével
Ez a szójaszósz kizárólag bio szójababot használ, ellentétben a hagyományos szójaszósszal, amely szójababból és búzából készül, így a búzára allergiás emberek is nyugodtan használhatják ezt a terméket. A magas szójakoncentráció adja a Tamari egyedülálló tulajdonságait. Gazdagabb ízt adhat a recepthez.
Japánban a Tamari egyike a piacon létező ötféle szójaszósznak. A főleg a Chubu régióban főzött Tamari nagyon jellegzetes és más, mint a többi szójaszósz típus. A fő különbség a hagyományos szójaszósz és a tamari között az, hogy kevés vagy egyáltalán nem használ búzát. Sokan azt gondolhatják, hogy a tamari azt jelenti, hogy "gluténmentes", de technikailag ez azt jelenti, hogy a szójaszósz készítéséhez kevesebb búzát használnak fel, mint szóját. A Kikkoman NEM használ búzát, és teljesen 100%-ban gluténmentes, így azok számára, akik aggódnak a glutén fogyasztása miatt, ez a szójaszósz remek választás.
A gluténmentes tamari csak sóból, vízből és szójából áll. A szójából származó fehérje a főzési folyamat során Umamivá alakul át. A hagyományos szójaszószhoz képest nemcsak az íze gazdagabb, de a textúrája is sűrűbb, miközben megőrzi a sima és finom, harmonikus egyensúlyt, amelyet minden Yamasa szójaszósz tartalmaz.
Ha szeretné bővíteni a szójaszósszal kapcsolatos ismereteit, a Tamari mindenképpen egy nagyszerű tétel, amivel elkezdheti. Nemcsak gluténmentes, de a Tamari íze köztudottan kevésbé sós, mint a hagyományosé. A Tamari szójaszósz olyan szósz, amely segíthet még jobban kiemelni egy étel ízét és egyediségét. Határozottan az a fajta szójaszósz, amely egyedi ízvilágú, és amely miatt még többször fogsz visszatérni hozzá.
1892,40 Ft
1577 Ft ÁFA nélkül