Koreai zöld matcha tea por 200 g. Származási ország Dél-Korea.
A matcha zöld tea két szempontból is különleges. A matcha tea teanövényeit a szüret előtt három-négy hétig árnyékban nevelik, a levelek szárát és erezetét a feldolgozás során eltávolítják. Az árnyékban való növekedés során a Camellia sinensis növény több klorofillt, tannint és koffeint termel. A matcha teapor fogyasztása egészen másképp történik, mint a közönséges teáké. A hagyományos japán teaszertartás a matcha tea elkészítésére, tálalására és forró italként való fogyasztására összpontosít, és egy meditatív spirituális stílust testesít meg. A modern időkben a matchát különféle ételek elkészítéséhez is használják, például ételek ízesítésére vagy színezésére.
USUCHA hagyományos elkészítés: Egy chawan tálban a matcha teát bambusz habverővel habosra keverjük. Tegyen 2 g teát a tálba, és öntsön rá 1-2 dl 70 °C-os vizet. Ha nincs bambuszhabverője, használhat tejhabosítót is.
Modern receptek: Ne félj kísérletezni, adj tejet és mézet a felvert teához, vagy hidegen verd fel a matchát és adj hozzá citrom- vagy narancslevet jéggel, vagy használj gyümölcslevet...
Kipróbálhatsz egy érdekes latte-t is. Öntsd a forró tejet az elkészített matcha teára, majd verd sűrű habbá. Ízlés szerint édesítsd mézzel.
3829,28 Ft
3191,06 Ft ÁFA nélkül