Yakinori Piros sült tengeri alga szeletek sushi készítéséhez 50 db, 125 g. Származási ország Kína.
A tengeri alga alacsony zsírtartalmú, de tele van oldható rostokkal, amelyek segítenek szabályozni a vércukorszintet és mozgásban tartják a beleket. A tengeri alga nagyszerű A-, C-, E-, K- és B-vitaminforrás, emellett gazdag ásványi anyagokban, többek között jódban, szelénben, kalciumban és vasban, fehérjében.
A nori az ehető tengeri moszat japán neve. Koreai neve KIM. Ezeket az algákat a japán konyhában elsősorban a szusitekercsek vagy onigiri csomagolására használják, ebben az esetben a kifejezés a szárított levelekre utal. A kész szárított leveleket a papírgyártáshoz hasonló, állványon történő aprítással és szárítással állítják elő. Mivel a nori algaszeletek könnyen felveszik a levegőből a vizet és lebomlanak, tárolásuk során száraz és sötét helyen kell tartani őket.