Japán szójaszósz Yamasa sushihez alkalmas, természetesen erjesztett 1 l. Származási ország Japán.
A japán 上 karakter azt jelenti, hogy a szójaszósz 1864-ben a Tokugawa Shogunátustól a legmagasabb minőségi jelölést kapta. Ezenkívül 1895-ben a császári háztartás számára is kiválasztották, ami tovább erősítette a márkát, mint a legkiválóbb minőségű szójaszósz gyártóját.
Gihei Hamaguchi a Yamas Corporation alapítója, ő kezdte el a szójaszósz gyártását Choshi prefektúrában, Chibában. A párás éghajlat, a hűvös nyár és a meleg tél ideális hely a nagyszerű ízű szójaszósz készítéséhez.
A gyártási módszerek 1645 óta változatlanok maradtak. A munkások továbbra is a legmodernebb technológia és a hagyományos módszerek kombinációjával főzik a legjobb szójaszószt.
A szójaszósz egy sötétbarna, sós, ázsiai fűszer, amelyet szójababból, búzából, sóból és cukorból készítenek gombakultúrák által történő erjesztéssel. Jellemző az ázsiai konyhára, de használata ma már a nyugati konyhában is elterjedt.
Különösen jól használható kínai ételekhez, pörköltekhez, húsokhoz és salátaöntetekhez.
2736,69 Ft
2280,58 Ft ÁFA nélkül