Kiváló minőségű thaiföldi 100% pálmacukor 200 g. Származási ország Thaiföld.
A pálmacukor a kókuszpálma rügyeiben található nedvből készült édesítőszer. Természetes cukorként ismert, mivel minimális feldolgozást igényel, és nem használnak hozzá vegyszereket. A fából nyert nedvet addig melegítik, hogy a nedvességtartalmat kivonják belőle, amíg sűrű szirupot nem kapnak, majd ezt az édes szirupot tovább redukálják kristályokká. A pálmacukorral és annak egészségügyi előnyeivel kapcsolatos sok spekuláció ellenére az ázsiai konyha hagyományos ételeinek elkészítéséhez gyakran használt összetevő. A cukor enyhe karamellás ízű, folyékony formában a mézre hasonlít, míg szemcsés állapotban nem sokban különbözik a fehér cukortól. Currykben, mártásokban és desszertekben használják.
A pálmacukor egészségügyi előnyei:
Mivel a pálmacukor finomítatlan cukor, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagnak ismert. Ennek eredményeképpen egyre népszerűbbé vált a fehér és a barna cukor helyettesítésére. Kutatások szerint olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kálium, foszfor, cink, vas, mangán és réz; kis mennyiségű fitonutrienseket, mint a polifenolok, flavonoidok és antocianidinok; valamint antioxidánsokat. Gazdag B-vitaminokban, különösen inozitolban (Vit8), amely szükséges az egészséges sejtek kialakulásához, valamint tiaminban, riboflavinban, folsavban és kolinban.
Ugyanazokból az aminosavakból 16-ot tartalmaz, amelyek a nedvben is megtalálhatóak, amelyből származik. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, és szükségesek a sejtek növekedéséhez és javításához.
A pálmacukor népszerűségének egyik legnagyobb oka az alacsony glikémiás indexe, amely a szénhidrátok vércukorszintre gyakorolt hatását mérő módszer. A magas GI azt jelenti, hogy az élelmiszer gyorsan felszívódik a szervezetben, megemeli a vércukorszintet, és a hasnyálmirigyet nagy mennyiségű inzulin kibocsátására készteti. Az alacsony Gl azt jelzi, hogy az élelmiszer lassan szívódik fel, megakadályozva az inzulinszint emelkedését. Kutatók megállapították, hogy a pálmacukor GI-je 35, míg a mézé 55, az asztali cukoré pedig 68.
A pálmacukor egy inulin nevű élelmi rostot is tartalmaz, amelyről ismert, hogy szabályozza a vércukorszintet, valamint kis mennyiségű fruktózt, amely egy olyan cukorfajta, amelyet a szervezetünk gyorsan trigliceriddé, azaz zsírrá alakít.
Bár ezekből a tényezőkből adódóan azt állítják, hogy a pálmacukor kevéssé befolyásolja a vércukorszintet, és alkalmas cukorbetegek számára, ne feledjük, hogy ettől még édesítőszerről van szó. Ahogy a The Huffington Post táplálkozási szakértője és dietetikusa, JJ Virgin egyik cikkében megállapítja: "Az ASEAN Food Journal című szaklapban megjelent tanulmány szerint a kókuszcukor körülbelül 71 százalékban tartalmaz szacharózt, azaz asztali cukrot, valamint 3 százalék tiszta glükózt és 3 százalék tiszta fruktózt. Más szóval, a kókuszcukor körülbelül 78 százaléka - több mint háromnegyede - valójában cukor, szemben a 100 százalékos asztali cukorral. (A tápanyagok, az inulin és az antioxidánsok további 22 százalékot tesznek ki a kókuszcukorban.)" Ráadásul a GI személyenként változik, és attól is függ, hogyan főzik meg az ételt, és mit eszik. A legtöbb esetben a cukrot valószínűleg más, szénhidrátokat tartalmazó összetevőkkel keverik vagy készítik el. Emellett kalóriatartalmát tekintve megegyezik az asztali cukorral.
1072,20 Ft
893,50 Ft ÁFA nélkül