A soju (soju) egy olyan ital, amelynél tiszteletet lehet adni, de meg is lehet sérteni. Ha ezt az italt koreai társasággal issza, tudnia kell néhány szabályt. Ezzel elkerülheted a felesleges problémákat, mert a koreaiak nagyon válogatósak ezekben a dolgokban.
A soju párlat eredetileg rizsből készül. Az 1999-ig tartó rizshiány idején azonban édesburgonyából vagy tápiókából is készítették. Ma már többnyire rizst és kiegészítésként gabonát használnak. Különösen azért, mert az erjedés során kiválóan képes alkoholt termelni. A végtermék 15 és 45 % közötti alkoholtartalmú. Ezért olyan népszerű az ázsiai országokban. A 13. század óta, amikor a soju először a mongol portyázások során jelent meg, a finom ételek alapanyaga. Korea szereti a fűszeres ételeket és természetesen a zsíros, grillezett ételeket is, és nem csak nyáron, így az alacsony alkoholtartalmú szeszesital nagyon megfelelő partner.