Fekete szezámpaszta SANFENG 454g. Származási ország Kína.
A szezámpaszta gazdag ásványi anyagokban, mint foszfor, kálium, cink, lecitin, magnézium, vas és az egyik legjobb kalciumforrás. Több fehérjét tartalmaz, mint a legtöbb dióféle, E-vitamin vagy B-vitamin.
A pasztát diétákban is használják, mert könnyen emészthető és nagy mennyiségű telítetlen zsírt tartalmaz. A konyhában rengetegféleképpen felhasználható, és a vegánok és vegetáriánusok körében is népszerű. Kenhető kenyérre kenve, pácokhoz, mártásokhoz, salátaöntetekhez adva stb. Dátumsziruppal keverve édes desszertként vagy kenyérrel két étkezés közötti nassolnivalóként szolgálják fel.
Bárányhússal kombinálva kiváló. Egyiptomban a legtöbb szendvicshez automatikusan hozzáadják, és számos ázsiai országban népszerű a csípős chilivel készült változata.
A fekete szezám a fehér szezám őse, amelyet ebből tenyésztettek ki, és valószínűleg Indiából származik. Jellemző rá, hogy aromásabb és erősebb ízű, mint a fehér szezám. Mindkét magfajta szinte azonos összetételű, és gazdag ásványi anyag- és nyomelemforrás. Különösen népszerűek az ázsiai konyhában, amelyek íze az európaiak számára összetéveszthetetlen.
A fekete szezám felhasználása nagyon sokoldalú. Használják pékárukban, joghurtokban és müzlikben, valamint különféle zabkásákhoz, ázsiai kevergetve sült ételekhez és húsok pácolásához adják. Valójában szinte bárhová hozzáadható - levesekhez, mártásokhoz, tésztákhoz vagy pörköltekhez.
3335,18 Ft
2779,31 Ft ÁFA nélkül