Az udon tésztáról Ázsiában a tészta minden konyha alapanyaga és része, és számos változata jelenik meg. Forrón levesekben és hűtve, szójaszósszal tálalják őket. Többféle alapanyagból készülnek: búzából, rizsből, hajdinából. Az udon tészta az egyik alapvető tésztatípus. Levesben, tempurával fogyasztva az asztalra készített ételek csúcspontja.
Történet Bár a tészta ma már az ázsiai konyha elengedhetetlen része, valójában kínai találmány. Ázsiában azonban hamar meghonosították, és a helyi specialitások sokféleképpen és sokféle változatban készítik el.
Érdekesség Az akár egy méter hosszú tészták újévkor népszerűek, a hosszú életet szimbolizálják. Az udon egy olyan étel, amelyet nagyon gyakran fogyasztanak ebédre. Japánban például hangos kortyolgatással kísérik, ami lehetővé teszi, hogy a tésztát igazán forrón fogyasszák. Az udont a vasútállomások körüli árkádokban, valamint az ebédszünetben gyors frissítőket kínáló éttermekben árulják. A kocsmákból hazatérő lángosozók kedvenc késő esti étele is. Ez tulajdonképpen egy kiadós hús- és zöldségleves, amelybe tésztát tesznek.
Felhasználás Az udon tészta 3 mm széles, fehér színű. Liszt, víz és só összegyúrásával készül. Főleg levesekben használják, és fogyasztható hidegen vagy melegen, önmagában vagy köretként. A tésztát bő vízben főzik, és főzés után jeges vízzel öblítik le.
Összetevők Búzaliszt, só.
Allergéneket tartalmaz: glutén.
1586,06 Ft
1321,72 Ft ÁFA nélkül