Japán Tonkatsu Bull-Dog szósz 500 ml. Származási ország Japán.
A Bulldog márka Japán egyik legkedveltebb barna szószát állítja elő. A Bulldog szószok sötétek, gazdagok, édesek és fűszeresek, gyümölcsökkel, zöldségekkel és aromás fűszerekkel készülnek.
A tonkatsu egy japán étel, amely vékonyra szeletelt sertéshúsból készül, hasonlóan a bécsi szelethez. Az Ikari Tonkatsu szósz tökéletesen illik ehhez a japán specialitáshoz. A zöldségek (paradicsom, sárgarépa és hagyma) fűszeres jelleget, a gyümölcsök (alma, szilva) pedig gyümölcsös ízt kölcsönöznek a szósznak. A szószt a legfinomabb fűszerekkel és halszószal gazdagítjuk, amelyek fűszeres jelleget kölcsönöznek az ételeknek. Az Ikari Tonkatsu szósz korokke (japán lapos zöldségkrokett) vagy ganmodoki (zöldségpogácsa) készítéséhez is használható.
A tonkatsu az egyik legszélesebb körben használt japán szósz. A neve a schnitzel szó japán fordításából származik, és egy ízletes, enyhe, sűrű állagú szósz. A tonkastu a 19. században keletkezett Japánban. Eredetileg katsuretsunak vagy katsunak hívták, a jelenlegi nevét az 1930-as években kapta. A tonkastu eleinte olcsó étel volt, mivel a sertéshúst a japánok régebben alacsonyabb rendű húsfajtának tartották, ezért nem díszes éttermekben, hanem kis gyorséttermekben főzték.
A japán tonkatsu receptje:
https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-tonkatsu-videorecept/77586-recept.html
3438,94 Ft
2865,78 Ft ÁFA nélkül