A bonitópelyhek a következő receptekben használhatók:
Dashi húsleves - a japán ízvilág alapja,
Miso leves - a japán hosszú élet titka,
Ramen leves - nem akar majd mást enni!
Bonito tonhalpehely WADAKYU KATSUOBUSHI 40g. Származási ország Spanyolország. Szárított, reszelt tonhal, melynek köszönhetően az étel egyedi ízt és aromát kap. Többek között a híres Dashi halászlé és az Okonomiyaki palacsinta elkészítéséhez is használják.
A BONITO halpehely (Katsuobushi) japán specialitás, amely egyedi ízt és aromát kölcsönöz az ételeknek. Használja őket húslevesekben, zöldségekben, kenőcsökben vagy rizsre vagy tésztára szórva. A Katsuobushi a tonhalhoz hasonló szárított, erjesztett és füstölt hal japán neve. A bonitópehely nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében. Összetevők: 100% halpehely.
A katsuobushi-ról A katsuobushi a szárított, erjesztett, füstölt tonhal japán neve. Valójában ez egy különleges tunamacrella, bonito fajta. A katsuobushi-t széles körben használják dashi halászlé készítéséhez, amely minden leves és mártás alapja. A kombu hínárral együtt a katsuobushi képezi a japán miso leves alapját. És ahol szintén nem nélkülözheti a katsuobushi-t, az a japán okonomiyaki palacsinta - a katsuobushi-val megrakott forró palacsinta nemcsak a megfelelő ízt kapja, hanem nagyon díszesen is néz ki. A szárított hal érdekesen "mozog" a forró alapanyagon. A húsleves elkészítéséhez leggyakrabban vagy granulált Dash no moto húslevest, vagy főtt katsuobushi-t használnak kombu hínárral együtt.
Az előállítás módja A Katsuobushi nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében. Úgy készül, hogy a halak fejét és beleit eltávolítják. A filét ezután forráspont alatt megfőzik. Miután a hal megfőtt, a csontokat eltávolítják. A filéket ezután tölgyfa füsttel füstölik. Ez a füstölési folyamat akár egy hónapig is eltarthat. A halat egy nap alatt 5-6 órán át füstölik, majd egy éjszakán át pihentetik, és a füstölési folyamat másnap kezdődik újra. A füstölt halakat a napon hagyják száradni, majd Aspergillus Glaucus kultúrával permetezik be, és 2 hétig egy tenyésztőhelyiségben zárják le. Ezután a tömböket lekaparják a forgácsról.
Felhasználás Dashi leves - levesek és mártások alapja szórja palacsintára szórja rizsre szórja sült tésztára szórja Jakisoba előételként is szolgálhat a macskafélék számára.
3315,41 Ft
2762,84 Ft ÁFA nélkül