Mogyoróvaj 500g, Származási ország Netherlands. Alkalmas szószok készítésére, vagy önmagában kenhető, kenyérre kenhető.
A PCD finom mogyoróvaj kiváló kiegészítője a reggelinek. Próbálja ki például a pirítóst ezzel a finom mogyorókrémmel megkenve, vagy tegye a zabkását extra különlegessé mogyoróvajjal. A vaj nagyon jó minőségű, mivel 90%-ban földimogyorót tartalmaz. Kellemesen meg fog lepődni a kellemes mogyoróízzel, és imádni fogja a vajat.
A földimogyoró (földimogyoró) a mogyorófa termése, és tévesen diónak nevezik, valójában héj. A földimogyoró fehérje rostot, E-vitamint, B-vitamint, ásványi anyagokat (kalcium, vas, kálium, nátrium, mangán, réz, cink, szelén), antioxidánsokat, folsavat, omega-3 és omega-6 savakat tartalmaz.
A földimogyoró alkalmas a csökkentő diétákhoz, elősegíti az izomnövekedést (sportolók számára alkalmas), erősíti a memóriát és megelőzésként hat bizonyos betegségek, például a cukorbetegség ellen. Felhasználják például a mogyoróvaj vagy a mogyoróolaj előállításához.
Mogyorós kekszek
MOGYORÓVAJAS KEKSZ
1/4 csésze tönköly- vagy más liszt, 50 g vaj, 1 csésze mogyoróvaj (mi a ropogósat ajánljuk, de használhatunk lágyat is, és adhatunk hozzá mogyoródarabokat), tojás, 1 csésze nádcukor vagy agavészirup, csomag sütőpor, néhány csepp vaníliakivonat, csipet só.
Eljárás: 1.
Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. 2. Keverjük össze tálakban külön-külön a száraz (liszt + cukor + sütőpor + só) és a folyékony (lágy vaj + mogyoróvaj + tojás + vaníliakivonat) hozzávalókat. 3. Keverjük össze a tésztát.
. A száraz keveréket a folyékony keverékkel egy tálba dobjuk, hogy kemény tésztát kapjunk. 4. A tésztából először kis golyókat formálunk, amelyeket a sütőlemezre teszünk, és a tenyerünkkel vagy egy pohár aljával kinyomkodjuk őket. 5. 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
A recept forrása: https://gymbeam. cz/blog/10-araside-vaj-vaj-fitness-receptek
2243,21 Ft
1869,35 Ft ÁFA nélkül