Japán Shinode rizs, tökéletes sushihez 1 kg. Származási ország Olaszország.
Elkészítés: A rizst többször öblítse át, amíg a víz tiszta nem lesz. Adjunk 1,5 rész vizet 1 rész rizshez egy lábasba, és fedő alatt, közepesen alacsony hőfokon főzzük 15 percig, vagy amíg a víz felszívódik. Jól megkeverjük, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk, így szépen elválik a fazéktól, és a rizsecetes sós lével ízesítjük.
A sushi rizs kilós kiszerelésben a megfelelő rizs az egyre népszerűbb japán specialitás - a sushi - elkészítéséhez. Ez a rizs a Nishiki nevű rizsfajta, amelynek rövid és kerek szemcséi vannak, és magas a keményítőtartalma, ami biztosítja a ragadását. Nem kell étterembe menned a finom sushiért. Ezzel a sushi rizzsel otthon is elkészítheti. Élvezze otthon a sushit, vagy kényeztesse látogatóját egy szokatlan finomsággal.