A kínai szakácskések nagyon népszerűek Ázsiában, és fokozatosan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egész világon. Megjelenésük bizonyos mértékig hasonlít a kard egy részéhez. Jellemző rájuk a penge nagy vastagsága és szélessége a közönséges késekhez képest. A kínai kés különösen sokoldalúsága miatt népszerű. Szinte bármilyen nyersanyaggal megbirkózik. Szélességének, vastagságának és az ebből adódó nagyobb súlyának köszönhetően megbirkózik a baromfi negyedelésével, a kemény gyökérzöldségek, a biltong vagy a hagyma szeletelésével/aprításával.
Ezt a kést nem véletlenül nevezik "univerzális kínai késnek", mivel szinte bármilyen nyersanyag szeletelésére és aprítására alkalmas, és sokoldalúságában még a hagyományos európai szakácskést is felülmúlja.
Kínában ezt a késtípust "TAO"-nak, azaz "kard"-nak nevezik, és abban különbözik a hagyományos konyhakésektől, hogy a penge vastagabb és szélesebb, és alkalmas nagy darabok (pl. hús, csirke stb.) vágására - zöldség és hús szeletelésére és vágására használják. A kínai kés ideális a kisebb, csont nélküli hús- és baromfidarabok vágására. Nagyon jól szeletelhető és vágható vele a szívós zöldségek - beleértve a nagy fej kelkáposztát és káposztát is. Az ázsiai konyhában ez a stílusos kínai kés "szakácskésként" funkcionál, meglepően sokoldalú, ügyes és éles. A penge felső része gyömbér vagy fokhagyma zúzására használható, míg a penge rendkívüli pontossággal szeletel, vág és szeletel. A penge extra magas profilja lehetővé teszi az aprított nyersanyagok kiváló és könnyű átvitelét a fazékba vagy serpenyőbe.
14862,53 Ft
12385,44 Ft ÁFA nélkül