Egész fekete mustár 100 g. Szárított egész mustármag. Származási ország Spanyolország.
A fekete mustármag számos konyha, különösen az indiai konyha kedvelt fűszere. Egy olyan növényből nyerik ki, amely a káposztafélékhez, például a brokkolihoz, a kelbimbóhoz és a káposztához tartozik. A fekete magok fűszeres, aromás, rusztikus ízt és aromát adnak az ételnek, amely egyedülálló. Fűszeresebbek, mint a sárga és barna fajták.
A legjobb módja az íz teljes felszabadításának, ha a magokat meleg vízzel keverjük össze körülbelül 10 percig, mielőtt az ételhez adnánk. Másrészt viszont, ha el akarja nyomni csípős ízüket, célszerű savas folyadékot, például citromlevet, ecetet vagy bort adni az ételhez. A fekete mustármag jól illik más csípős fűszerekkel, például fokhagymával és chilivel. A konyhában különböző fűszerkeverékekben, pácokban, currykben, savanyított zöldségekben (különösen káposztában és uborkában), valamint salátaöntetekben használják. Kiváló tartósító tulajdonságokkal rendelkeznek.
A magok szelén, omega-3 zsírsavak, mangán, foszfor, magnézium, réz és B1-vitamin forrása.
948,67 Ft
790,56 Ft ÁFA nélkül