A rambután közepén található ehető fehér magnak édes-savanykás íze van, és lédús, krémes állagú. Fogyaszthatjuk nyersen, vagy feldarabolva gyümölcssalátába, készíthetünk belőle hűtött italt, főzhetünk belőle lekvárt, és állítólag főzve is finom és ízletes.
Egészségügyi szempontból a rambutan segít szabályozni a vércukorszintet, csökkenti a magas vérnyomást, gyógyítja a lázat, segít a puffadáson és a hasmenésen, oltja a szomjat, küzd a rák ellen, segít a fogyásban, és a halántékra tett levelekből készült borogatásként hatásos a fejfájás ellen.
Egy frissítő ital receptje:
4-5 rambutan (kb. 100-125 g)
1 citrom
1 evőkanál reszelt gyömbér
tetszés szerint nem energetikai édesítőszer
2-3 csésze víz
Turmixolja össze és tálalja hűtött állapotban. Díszítésként mentaleveleket is adhat hozzá.
2101,16 Ft
1750,97 Ft ÁFA nélkül