Mustár teljesen fehér. Szárított egész fehér mustármag 100 g. Származási ország Spanyolország.
A fehér mustár egynyári, akár egy méter magasra is megnövő növény. A Brassicaceae családba tartozik. Dél-Európában - a Földközi-tenger térségében és Nyugat-Ázsiában - őshonos. Manapság szinte az egész világon termesztik, és fontos mézelő növénynek számít. Termése egy héj, amely sárga magvakat tartalmaz, amelyeket betakarítanak. Általában augusztus második felében és szeptember elején érnek.
A mustármag ideális termés a csíráztatáshoz. A kicsírázott magvak fehérje, vitaminok, enzimek, aminosavak, ásványi anyagok és nyomelemek forrásai. Már 2-3 órával a csírázás után a magok vitamin- és ballasztanyagtartalma 50 %-kal nő. A csírák kellemesen fűszeres ízűek.
A fehér mustárt nemcsak a gasztronómiában, hanem a kozmetikai iparban is használják. A fekete mustárral ellentétben, amely a fekete mustár (Brassica nigra) növényből származik, a fehér mustár fűszeresebb, de enyhébb és kevésbé csípős. Érdekes módon a mustármag egyáltalán nem aromás, és csak akkor fejti ki csípősségét, ha összezúzzák.
657,15 Ft
547,63 Ft ÁFA nélkül