Adzuki vörösbab 340 g
Ezt a babot vesebabnak nevezik, de közelebbi rokonságban áll a mungóbabbal. Ázsiából származik, ahol már i. e. 1000 előtt is termesztették. Kínában és Japánban főleg édes ételekhez használják. Tipikus példája az édes mochi krém. Az áztatott babból forró, teára emlékeztető italt készítenek. Japánban az adzuki a szójabab után a második legnépszerűbb hüvelyes.
Az adzuki bab támogatja az immunitást, az emésztést, biztosítja a szervezet méregtelenítését, elősegíti a fogyást, növeli az izomtömeget, valamint a csontozat és az ízületek szilárdságát.
Kiváló csontritkulás- vagy rákmegelőző. Beáztathatjuk, majd megfőzhetjük. Köretként, salátákban, levesekben, sőt, édes ételekben is felhasználható. Nagyszerű diós íze van, és nagyon egészséges.
1307,15 Ft
1089,29 Ft ÁFA nélkül