Tojásos japán omlett tamago serpenyő, 23,5 cm x 17,5 cm, négyzet alakú. Tapadásmentes felület, nagyon könnyen tisztítható, csak néhány csepp olaj az ételkészítéshez.
A tamago omlett egy nagyon népszerű tojás omlett Japánban dashi halászlé, mirelit, szójaszósz és cukor hozzáadásával. Különleges tekercset formáznak belőle, majd a nigiri és maki sushi mellé vágják. A tamago készítését minden bizonnyal megkönnyíti a téglalap alakú serpenyő.
A tojásrántotta elkészítéséhez üssön fel 3 tojást egy tálba, és adjon hozzá egy kis cukrot és egy csipet sót. Adhatunk hozzá még 20 ml dashi alaplevet, 1 teáskanál mirin rizsbort, 1/2 teáskanál szakét és néhány csepp szójaszószt. A tojásos keveréket enyhén keverje meg, hogy a hozzávalók összeérjenek. Vigyázzon, hogy a tojásos keveréket ne habosra verje. Ezután tegye a tojásos keveréket 2 órára a hűtőszekrénybe. Melegítsen fel egy serpenyőt, amelyet előzőleg a sütéshez enyhén megkent növényi olajjal, és öntse a tojásos keverék 1/4 részét a serpenyőbe. Ha a keverék megdermedt, hajtsa harmadolva és kissé megemelve, ismét enyhén kenje be a serpenyőt olajjal, és öntse bele a tojásos keverék újabb 1/4 részét, majd ismételje meg a folyamatot. A harmadik és negyedik ismétlésnél hajtsa félbe az omlettet. A kész omlettet formázza szépen, fordítsa tányérra, és hagyja kihűlni.